В Україні Відбувся Національний Оборонний Хакатон 2022

Також українці запропонували спростити відкриття банківських рахунків е-резидентам за тим самим принципом. Учасники програми відправляють заявку через єдиний канал, а банк за допомогою KYC оnline швидко перевіряє їхні дані. За три дні на острові учасники з України створили робочий прототип продукту та презентували його.

  • Крім того, колективна робота – це ефективний спосіб соціалізації.
  • Проафішувати хакатон на цільових ресурсах з метою залучення потенційних учасників.
  • Хакатони за межами корпоративного сектору проходили як частина масштабних IT-конференцій.
  • Щоб хакатон був заходом, що асоціюється з ефективністю, і не мав недоліків, важливо включати учасників з різним досвідом.
  • Школяр озвучує своє бачення виконання того чи того завдання, вислуховує рішення друга, і разом вони обирають оптимальний варіант розв’язання певної проблеми.

Наш фреймворк роботи — тестувати нові гіпотези, пушити свої ідеї та використовувати останній стек технологій. Учаснки першого оборонного хакатону IDI Camp працювали над іноваційними розробками, які допоможуть Збройним силам України здобути технологічну перевагу над ворогом. Тож дітям можна дати завдання скласти алгоритм подолання соціальних проблем людиною епохи реалізму.

Кожен із цих типів хакатонів має свої унікальні характеристики та приваблює певну аудиторію. Тематичні хакатони сприяють розвитку конкретних галузей, корпоративні хакатони стимулюють інновації всередині компаній, а студентські хакатони формують майбутнє покоління ІТ-фахівців та підприємців. Разом ці події створюють динамічне та надихаюче оточення для розвитку технологій і пошуку новаторських ідей. До прикладу, одна з найбільших азіатських платформ онлайн продажу вживаних речей — Carousell — з’явилася завдяки Сінгапурському Startup Weekend 2012. Команда вирішила вперше спробувати свої сили у такому форматі й перемогла. Застосунок набув особливої популярності в Сінгапурі, Малайзії, Тайвані, Індонезії та на Філіппінах.

Програма буде корисна власникам та керівникам креативних підприємств, у яких є свобода впроваджувати зміни в роботу компанії. Види економічної діяльності (КВЕДи) у виписці з ЄДР та витягу платника податків мають збігатися з діяльністю підприємства. Наприклад, візьмемо два твори епохи реалізму «Хіба ревуть воли як ясла повні? Обидва твори розкривають соціальні проблеми пореформеної доби в Україні, а також представляють одну епоху, проте для дітей це два окремі та зовсім різні твори. Нам потрібно сформувати у школярів цілісне уявлення про те, що таке реалізм та які його ознаки. Залишити достатньо часу для планування (в залежності від того, наскільки масштабний захід, підготовка хакатону зазвичай займає від трьох до шести тижнів).

хакатони

запуску свого проекту. Власне кажучи, це можливість повного занурення за пару днів вплинути на сферу, яка вас цікавить, створивши конкретне рішення і представивши його світу. Це подія, де інноваційний дух і технічна майстерність зливаються воєдино. Змагання, в рамках якого учасники, володіючи різноманітними навичками від програмування до дизайну, збираються, щоб за обмежений час створити функціональний і креативний проєкт. Мета хакатону – не лише змагання, а й стимулювання співпраці, пошуку нових ідей та рішень, які можуть змінити світ. Це важливо, адже в Україні багато розумних і проактивних людей, чиї рішення можуть стати рушієм важливих суспільних змін, варто їх лише підштовхнути та підтримати.

За такими досягненнями, як робототехніка, створення мобільних додатків, сайтів, як правило, стоять марафони для хакерів (хакатон — похідне від слів hack і marathon). Під час онлайн-хакатонів усі процеси — від формування команд до пітчингу — відбуваються онлайн і не потребують фізичної присутності учасників. Уся взаємодія відбувається або через спеціальні платформи для проведення хакатону, або через окремі онлайн-інструменти. В офлайні усі учасники збираються в одному місці з цілодобовим доступом і проводять там увесь час хакатону. Організатори зазвичай забезпечують їх усім необхідним (їжею, канцелярією, зручними місцями), щоб команди працювали над завданням не відволікаючись. Але хакатон – це “антипрокрастинаторський” формат, тобто він виключає тижні балачок та місяці підготовки.

І Національний оборонний хакатон[22] був проведений 23–27 липня 2018 року, а другий національний оборонний хакатон був проведений травня 2019 року. Матеріали з плашкою PROMOTED та НОВИНИ КОМПАНІЙ є рекламними та публікуються на правах реклами. Редакція може не поділяти погляди, які в них промотуються. Перший в Україні web3-хакатон Kyiv Tech Summit об’єднав понад 200 українських ІТ-спеціалістів. У Міністерстві оборони визначили 12 переможців першого хакатону «Наступ машин» для вдосконалення безпілотних платформ на фронті, призовий фонд становить 120 тис. Хакатон – це платформа для експериментів, яка дає можливість реалізувати абсолютно нові проєкти.

Нам вдалося перемогти на хакатоні, і Європейський Союз підтримав нас у реализації цієї ідеї. Я була дуже рада, бо щойно повернулася в Україну і побачила проблему — як уже народився проєкт, який завдяки хакатону отримав підтримку ЄС. Якщо маєте ідею, моя порада — завжди починайте з болю і думайте, як його вирішити, а організація, яка вас підтримає, завжди знайдеться». Важлива складова будь-якого хакатону — це підтримка інноваційних ідей. Тому виграти можна не тільки матеріальні призи, а й, наприклад, спонсорство, грант чи навчання. За типом учасників хакатони поділяються на зовнішні (в яких може взяти участь будь-хто зацікавлений і в темі) та внутрішні (які організовуються для закритої спільноти конкретної компанії чи організації).

хакатони

Усе, звичайно, залежить від хакатона, але зазвичай переможці отримують, зокрема, і цінні подарунки від організаторів, партнерів чи спонсорів хакатону. Ознайомитись з подробицями програми можна за посиланням. Міністерство оборони з метою розвитку передових технологій для покращення безпілотних систем на передовій оголосило Хакатон «Наступ машин».

При грамотній роботі, яку допоможуть організувати ментори, учасники не матимуть шансів даремно провести час. Розмови, обговорення також будуть, але більш конкретні і по суті. «Не боятись, навіть, якщо у вас немає команди і долучатися до кожного подібного заходу. Якщо не заради перемоги, то заради досвіду, а для цього — завжди брати нових людей до себе у команду», — Данііл Болдирєв. «Незалежно від того, виграла ваша ідея чи ні — спробуйте продовжити роботу над нею і після конкурсу, якщо ви в неї вірите.

Часто організатори перед початком Хакатона створюють сторінки в соцмережах. Це – відмінний спосіб заздалегідь познайомитися з учасниками. Знайомство допоможе швидше знайти команду для себе.

Навіть якщо ви прийшли зі своєю командою, то все одно зав’яжете контакти із менторами, журі або організаторами. Кожен контакт потенційно може обернутися користю — спільним проєктом, пропозицією роботи, інвестиціями або просто вчасною порадою. Команди отримали цінні призи від організаторів, партнерів хакатону та NATO in Ukraine. Зокрема, сертифікати на навчання з кібербезпеки за стандартами НАТО на суму від 500 до a thousand хакатони євро, а також сучасні ноутбуки, смартфони та інші подарунки.

«Були деякі труднощі з операційними системами, адже софт, який нам підходив випускається на Linux і Windows, а ми всі прийшли з Macbook. Також були питання щодо правильного експорту моделей для проєкту, однак це все ми перемогли кмітливістю» — Данііл Болдирєв, переможець NASA Space Apps Challenge Dnipro 2022. Цьогорічний Digital Nation Hackathon присвятили рішенням, що допоможуть е-резидентам ефективніше вести та розвивати свій бізнес.

хакатони

Можна сказати, що перші заходи були справжніми експериментами, створеними ентузіастами, які вірили в силу колективного розуму та швидкість творчого процесу. Коріння хакатонів сягає в культуру хакерства і технічної інновації. Слово “хакатон” утворено від слова “хакер” і “марафон”.

Деякі хакатони також пропонують призи для переможців. Хакатони досить ефективні при пошуку правильних та пріоритетних програмних рішень. Такі заходи можна віднести до спільної професійної творчості та самовираження з використанням найінноваційних та найсучасніших технологічних рішень.

Не менш важливим є безпосереднє спілкування між учасниками, обмін досвідом, кооперація між командами. Найкращі ж проєкти отримують фінансування на реалізацію. Окремі матеріали можуть містити посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції. Але якщо ви думаєте, що хакатони призначені лише для девелоперів та програмістів, то це не так.

Так, якщо у вас є ідея або проблема, яку ви хочете вирішити, ви можете організувати свій хакатон. Необхідне планування, ресурси та розуміння того, як залучити учасників. Однак, незабаром подібні ідеї та формат швидко поширилися по всьому світу, перетворившись на платформу для креативного вираження і пошуку революційних рішень. Віртуальна платформа для спілкування та спільної роботи. Завантажити його можна за посиланням, лінк на приєднання надійде у листі після підтвердження реєстрації.

Зараз Віталіна працює дизайн менеджеркою у компанії Dremten. Її основні задачі це спілкування з клієнтами, управління дизайн процесом, перевірка дизайну, презентація зробленої роботи клієнту. З 2021 року Віталіна бере участь у хакатоні від NASA, але вже у якості менторки й допомагає новачкам у роботі над їхніми проєктами.

Прикладом такого заходу є Hack for Locals — щорічний хакатон для розвитку безпечних громад на сході України. Цьогоріч його організували платформа кар’єрного розвитку Happy Monday та агентство інновацій Center42 в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. У зв’язку з карантинними обмеженнями Hack for Locals three.zero пройшов в онлайні, а до участі в заході долучилися понад 400 осіб з усіх областей України. І хоча найбільша привабливість проведення хакатону — у розробці проєкту та розвитку ідеї за короткий час, все більше компаній розуміють, як багато подібний захід може означати для отримання прибутку. У залежності від складності завдання його можуть оголосити безпосередньо на початку хакатону або повідомити заздалегідь напрямки, в яких необхідно буде готувати рішення. Допомагають командам досвідчені ментори — відповідають на питання та дають поради.

26 листопада 2022 року відбулись презентації проєктів та рішень учасників Хакатону, а також визначено та нагороджено переможців. Загалом у Хакатоні взяли участь понад 300 учасників — 41 команда державного та приватного секторів. Також кожен зможе всесторонньо пропрацювати нову ідею або наявний продукт під керівництвом досвідчених менторів зі сфер освіти, бізнесу, технологій та культури.

Сьогодні у школах проводять конференції, круглі столи, семінари, але немає заходів, які б допомагали учням знаходити практичні розв’язання конкретних проблем, вибудовувати стратегії. «Не бійтеся брати участь у хакатонах, навіть якщо ви щось не вмієте. Треба постійно вчитися новому», — Кирило Благодаров. «Хакатони завжди дають доступ до переліку актуальних челенджів та інформаційних ресурсів провідних організацій-лідерів галузі.